نقش بازار مالی در اقتصاد جهانی

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
نقش بازار مالی در اقتصاد جهانی


طبق تعریف اصطلاح بازار مالی به هر بازاری اطلاق می شود که محصولات مالی در آن معامله می شود. اینها شامل بازار سهام، بازار اوراق قرضه، بازار ارز، و بازار مشتقه و غیره است.

بازارهای مالی با تخصیص منابع و تولید نقدینگی برای شرکت ها و تجار، نقش کلیدی در اقتصادهای سرمایه داری و عملکرد روان آنها دارند. آنها به عنوان یک پلت فرم برای فروشندگان و خریداران برای اتصال و معامله در دارایی های مالی مورد نظر خود با قیمت های تعیین شده توسط بازار عمل می کنند.

بازارهای مالی محصولات اوراق بهادار را توسعه می دهند که با وجوه اضافی برای سرمایه گذاران یا وام دهندگان بازده ایجاد می کند و این منابع را در اختیار وام گیرندگانی قرار می دهد که به وجوه بیشتری نیاز دارند.

نقش بازار مالی در اقتصاد جهانی

بیشتر در مورد بازارهای مالی

بازارهای مالی از خرید و فروش محصولات مالی مختلف مانند سهام، اوراق قرضه، ارزها و مشتقات شکل می گیرند. آنها به شدت به شفافیت اطلاعات برای حفظ قیمت گذاری کارآمد و معقول متکی هستند. به دلیل عوامل کلان اقتصادی مانند مالیات، ارزش بازار اوراق بهادار ممکن است معرف ارزش واقعی آنها نباشد.

برخی از بازارهای مالی کوچک و بدون فعالیت زیاد هستند. با این حال، دیگران، مانند بورس اوراق بهادار نیویورک (NYSE)هر روز تریلیون ها دلار اوراق بهادار معامله کنید.

برای دسته بندی این بازارها می توان از نوع و سررسید مطالبات، زمان تحویل و ساختار سازمانی استفاده کرد.

انواع بازارهای مالی

در زیر برخی از محبوب ترین انواع بازار آورده شده است:

بورس اوراق بهادار

این بورس اوراق بهادار نمونه ای از بازارهای مالی است که در آن سرمایه گذاران می توانند سهام شرکت های سهامی عام را خریداری و بفروشند. بازار سهام اولیه جایی است که نسخه‌های جدید سهام، به نام عرضه‌های عمومی اولیه (IPO) به فروش می‌رسد. بازار ثانویه جایی است که سرمایه گذاران اوراق بهاداری را که قبلاً در اختیار دارند، خریداری و می فروشند.

بازار فارکس

این بازار ارز بازاری است که معامله گران می توانند در آن خرید، فروش و سفته بازی در مورد نرخ ارز انجام دهند. از آنجایی که پول نقدشونده ترین دارایی است، بنابراین بازار ارز نقدشونده ترین بازار جهان است. حجم معاملات روزانه آن 7.5 تریلیون دلار است که از مجموع ارزش معاملات آتی و سهام بیشتر است.

بازار فارکس، مانند بازارهای خارج از بورس (OTC) که در ادامه خواهیم دید، غیرمتمرکز است و از شبکه جهانی کامپیوترها و کارگزاران تشکیل شده است. بانک ها، شرکت های تجاری، بانک های مرکزی، شرکت های مدیریت سرمایه گذاری، صندوق های تامینی، کارگزاران ارز خرد و سرمایه گذاران فردی بازار ارز را تشکیل می دهند.

بازار خارج از بورس (OTC).

همانطور که در بالا ذکر شد، بازار فرابورس (OTC) یک بازار غیرمتمرکز بدون مکان فیزیکی است و معاملات به صورت الکترونیکی انجام می شود. شرکت کنندگان اوراق بهادار را مستقیماً بین دو کشور بدون نیاز به کارگزار فارکس مبادله می کنند. اگرچه بازارهای فرابورس ممکن است شامل معاملات برخی از اوراق بهادار مانند شرکت‌های کوچکتر یا ریسک‌پذیری که استانداردهای فهرست‌بندی بورس را ندارند، باشد، صرافی‌ها اکثر معاملات سهام را انجام می‌دهند.

از سوی دیگر، برخی از بازارهای مشتقه کاملاً خارج از بورس هستند و بنابراین بخش مهمی از بازارهای مالی را نشان می دهند. به طور کلی، بازارهای فرابورس و معاملاتی که در آنها انجام می شود به میزان قابل توجهی کمتر تنظیم شده، فعال تر و مبهم تر هستند.

نقش بازار مالی در اقتصاد جهانی

بازارهای کالا

بازارهای کالا جایی است که خریداران و فروشندگان برای تجارت کالاهای فیزیکی مانند ذرت و سویا، که محصولات کشاورزی، نفت یا گاز، محصولات انرژی، طلا، نقره یا پلاتین هستند، که فلزات گرانبها یا “نرم” هستند، گرد هم می آیند. کالاها. اینها همه بازارهای کالای نقطه ای نامیده می شوند و جایی هستند که چیزهای واقعی در ازای پول معامله می شوند.

با این حال، اکثر معاملات در این کالاها در بازارهای مشتقه انجام می شود که از کالاهای لحظه ای به عنوان دارایی های اساسی استفاده می کنند. معاملات آتی کالا، معاملات آتی و اختیار معامله در هر دو بورس خارج از بورس و بورس در سراسر جهان، از جمله بورس کالای شیکاگو (CME) و بورس بین قاره ای (ICE) معامله می شود.

بازارهای اوراق قرضه

اوراق قرضه اوراقی است که در آن سرمایه گذار برای مدت معینی با نرخ بهره ثابت وام می دهد. اوراق قرضه را به عنوان توافقی بین وام دهنده و وام گیرنده در نظر بگیرید که وام و اقساط آن را توصیف می کند. اوراق قرضه برای تامین مالی پروژه ها و عملیات توسط شرکت ها، شهرداری ها، ایالت ها و دولت های مستقل منتشر می شود.

به عنوان مثال، بازار اوراق قرضه اوراق بهاداری مانند اوراق قرضه و اسکناس هایی را ارائه می دهد که توسط خزانه داری ایالات متحده منتشر می شود و گاهی اوقات به عنوان بازار بدهی، بازار اعتبار یا بازار درآمد ثابت شناخته می شود.

بازارهای مشتقه

مشتقه قراردادی است بین دو یا چند طرف که ارزش آن توسط یک دارایی مالی اساسی تسویه شده، مانند یک اوراق بهادار، یا گروهی از دارایی ها، مانند یک شاخص تعیین می شود. اوراق مشتقه، اوراق بهادار ثانویه ای هستند که ارزش آنها صرفاً بر اساس ارزش اوراق بهادار پایه تعیین می شود. مشتق به خودی خود بی ارزش است. به جای معامله مستقیم سهام، بازار مشتقات با قراردادهای آتی و اختیار معامله و سایر محصولات مالی پیچیده که ارزش خود را از دارایی های اساسی، از جمله اوراق قرضه، کالاها، ارزها، نرخ بهره، شاخص های بازار و سهام به دست می آورند، سر و کار دارد.

بازارهای آتی محل انتشار و مبادله قراردادهای آتی هستند. برخلاف معاملات آتی فرابورس، بازارهای آتی به خوبی تنظیم می شوند، از مشخصات قراردادی تعریف شده استفاده می کنند و از اتاق های پایاپای برای تسویه و تأیید معاملات استفاده می کنند.

بازارهای اختیار معامله، مانند Chicago Board Options Exchange (CBOE)، قراردادهای اختیار معامله را به شیوه ای مشابه نمایش و نظارت می کنند. قراردادهای مربوط به چندین طبقه دارایی مانند سهام، اوراق بهادار با درآمد ثابت، کالاها و بسیاری موارد دیگر را می توان در فهرست قرار داد. آینده و بازارهای آپشن

بازارهای ارزهای دیجیتال

ارزهای رمزنگاری شده مانند بیت کوین و اتریومکه دارایی های دیجیتال غیرمتمرکز مبتنی بر فناوری بلاک چین هستند، در سال های اخیر به طور فزاینده ای محبوب شده اند. هزاران واحد ارز دیجیتال اکنون به راحتی در دسترس هستند و در سطح بین المللی در شبکه ای از مبادلات ارز دیجیتال مستقل آنلاین معامله می شوند. دومی کیف پول‌های دیجیتالی را ارائه می‌کند که معامله‌گران می‌توانند یک ارز دیجیتال را با ارز دیگر یا ارزهای فیات مانند دلار یا یورو مبادله کنند.

کاربران در برابر هکرها یا کلاهبرداری ها آسیب پذیر هستند زیرا اکثر صرافی های ارزهای دیجیتال سیستم های متمرکز هستند. صرافی های غیرمتمرکز که بدون مرجع مرکزی کار می کنند نیز در دسترس هستند. این صرافی ها امکان داد و ستد مستقیم همتا به همتا (P2P) ارزهای دیجیتال را بدون نیاز به اپراتور رسمی صرافی برای انجام تراکنش ها فراهم می کنند. ارزهای دیجیتال اصلی نیز از معاملات آتی و اختیار معامله پشتیبانی می کنند.

نقش بازار مالی در اقتصاد جهانی

بازارهای مالی چه می کنند؟ فواید

دلایل زیادی برای وجود بازارهای مالی وجود دارد که اساسی ترین آنها تسهیل تخصیص کارآمد پول و دارایی ها در اقتصاد مالی است. بازارهای مالی با ایجاد بازار آزاد برای جریان سرمایه، بدهی های پولی و پول، عملکرد روان اقتصاد جهانی را ممکن می سازد. در عین حال، به سرمایه گذاران اجازه می دهد تا به سودهای مالی در بلندمدت متعهد شوند. در غیاب بازارهای مالی نمی توان سرمایه را به درستی تخصیص داد و فعالیت های اقتصادی مانند تجارت و سرمایه گذاری و همچنین پتانسیل رشد تا حد زیادی کاهش می یابد.

سلب مسئولیت:

این اطلاعات مشاوره سرمایه گذاری یا توصیه سرمایه گذاری در نظر گرفته نمی شود، بلکه یک ارتباط بازاریابی است. IronFX مسئولیتی در قبال داده ها یا اطلاعات ارائه شده توسط اشخاص ثالث، ارجاع شده یا لینک شده، در این ارتباط ندارد.